Je kent het vast wel de verstilling die er (soms) is als je in de natuur bent of mediteert. Volle stilte gaat een stap verder. Het is een diepere stiltelaag, waarin iets en niets voelbaar aanwezig zijn.

Tijdens de maandelijkse klankbijeenkomst ‘Sounds with Nature’ die ik samen met professioneel zanger Eric de Grootel en gitarist Frank Schagen faciliteer, is de volle stilte regelmatig aanwezig. Als stilte én als ruimte van waaruit een nieuwe klankbeweging voortkomt. Deelnemers ervaren deze klankkwaliteit dan heel duidelijk als vol, stil en rijk.

Het voelt voor mij als de ruimte voor creatie-inspiratie en actie. Maar ook als uitgangspunt voor communicatie en uitwisseling. Waarbij woorden, klanken, expressie, inspiratie, creativiteit, ideeën en inzichten als van nature opborrelen. En via jou hun weg vinden naar buiten op een geheel natuurlijke ongeforceerde wijze.

Zelf voel ik of ervaar ik de volle stilte regelmatig onder mijn voeten. Als basis voor mijn aanwezig zijn en leven. 
Fysiek zit het onder het bekken. Als drager en voedingsbodem van het bekken. Waarbij het bekken en de buik het gebied van onze natuurlijke, intuïtieve en creatieve vermogens zijn; de creatie-ruimte. De borreling die uit de volle stilte opkomt is voor mij dan ook in dit gebied voelbaar.

Daarmee is volle stilte een rustpunt in jezelf. Een inspiratie-bron en natuurlijke impulsgever voor het op aarde laten leven, beleven, spreken, zien, handelen, en genieten van jouw wezen(lijke). Vanuit zorg voor jezelf, voor de ander en voor het grotere geheel.

Wil je volle stilte als klankkwaliteit ervaren? Je bent van harte welkom bij de bijeenkomst ‘Klinken met de natuur’. Mail mij voor meer info.

©Yael, www.levenskrachtpotentieel.nl/meesterschap